Een verkeersongeval. Wat nu?

 

5 tips die het proces zo veel mogelijk vergemakkelijken!

1. Uw veiligheid voorop
Een inkoppertje maar altijd handig om te benadrukken. Indien u betroken raakt bij een ongeval met letsel, is het van belang dat u uzelf eerst in veiligheid brengt. Het is van belang dat u een veilige omgeving creëert voor u en alle betrokkenen. Indien er sprake is van gevaar, bel dan direct 112 en vraag voorbijgangers om hulp.

2. Vul het schadeformulier correct in!
Het komt nog te vaak voor in de praktijk dat er discussies ontstaan doordat een schadeformulier niet correct of niet compleet is ingevuld. Wij adviseren u dan om deze discussies te vermijden en alles zo goed mogelijk te noteren. Probeer samen, indien mogelijk, met de tegenpartij, het schadeformulier in te vullen..
Noteer altijd het kenteken van de tegenpartij voor het geval u het schadeformulier kwijt raakt of deze onleesbaar wordt. Het meemaken van een ongeval is iets heftigs waardoor het nog vaak genoeg voorkomt dat dergelijke zaken worden vergeten.
Van belang is dat alles zo snel mogelijk na het ongeval wordt ingevuld en dat niet wordt afgesproken dit later af te handelen. Dergelijke situaties gaan in de praktijk vaak fout, doordat achteraf gezien partijen het toch niet eens worden met elkaar.

3. Getuigen en bewijs?
Noteer zoveel mogelijk NAW-gegevens van getuigen en andere omstanders. Vergeet het telefoonnummer niet om in ieder geval deze omstanders direct te kunnen contacteren wanneer dat nodig is. Dit voorkomt ingewikkelde discussies over de toedracht van het ongeval. Hoe meer getuigen u kunt aandragen, hoe sterker uw zaak wordt!
Ook een handige tip: fotografeer alles direct! Probeer daarbij uw voertuig niet te verplaatsen. Met foto’s kunt u bewijzen hoe de situatie daadwerkelijk was ten tijde van het ongeval. Maak foto’s van de (beschadigingen op en ligging van de) voertuigen, de gehele omgeving, eventuele verwondingen en de verkeerssituatie.

4. Politie
Werkt de tegenpartij niet mee? Of heeft de tegenpartij de plek van het ongeluk verlaten of ontstaat er discussie omtrent de toedracht? Bel dan direct 112 en geef zo specifiek mogelijk aan wat er aan de hand is! Probeer in ieder geval het kenteken te noteren en een foto te maken van het voertuig zodat de politie ook nadere stappen kan ondernemen.

5. Medische hulp
In de praktijk komt het vaak voor dat na een ongeval men toch te vaak rondloopt met klachten. Ons advies: schakel meteen een medisch specialist in! Maak daarom meteen een afspraak met uw huisarts en laat deze uw verwondingen beoordelen. Allereerst is dit in het belang van uw gezondheid en kan het een eventueel behandeltraject versnellen waardoor uw schade kan worden beperkt. Daarnaast is het zeer belangrijk voor uw eventuele letselschadeproces dat er kan worden vastgesteld dat de verwondingen en beperkingen zijn ontstaan tijdens het ongeval.
Nog een belangrijke tip: maak foto’s van uw verwondingen om eventuele discussies te vermijden!

Open chat