Wij spreken van letselschade wanneer iemand letsel oploopt bij een ongeval, zoals bij een verkeersongeval. Het is mogelijk dat u in de auto door een andere autobestuurder wordt aangereden, maar ook dat u als fietser of als voetganger bij een ongeluk betrokken raakt.

Letselschade kan op verschillende manieren ontstaan. Ook bij een ongeval op uw werk, een mishandeling, een beet door andermans dier of zelfs wanneer u ten val komt op een weg die niet goed is onderhouden kunt u letsel oplopen.

Soorten letselschade

Letselschade kan dus ook heel variërend zijn. Je kunt zwaar letsel oplopen, zoals bijvoorbeeld een dwarslaesie of whiplash, maar ook lichter letsel zoals schaafwonden of kneuzingen. Vaak is er ook sprake van hoofdpijn, concentratieproblemen of bijvoorbeeld slapeloosheid.

Naast letselschade kan er ook schade aan uw kleren en spullen ontstaan. Mogelijk moet uw auto gerepareerd worden, is uw laptop of telefoon kapot. Schade die uitgedrukt kan worden in geld noemen wij materiële schade. U kunt daarbij denken aan de eerder genoemde schades, maar ook aan kosten van medische behandeling die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed, kosten die gemaakt zijn voor een ziekenhuisbezoek en gederfde inkomsten.

Naast materiële schade bestaat er ook immateriële schade. Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd en is een vergoeding voor de pijn en het leed dat u door het ongeval heeft ondervonden. U heeft namelijk gedurende een bepaalde periode met (veel) pijn gezeten en u hoort daarvoor gecompenseerd te worden. De hoogte van het smartengeld hangt af van alle omstandigheden van het geval. Te denken valt aan de aard en ernst van het letsel, uw leeftijd en de gevolgen van het letsel voor u als slachtoffer.

Uw mogelijkheden

Zowel de materiële schade als immateriële schade verhalen wij op de tegenpartij, zodat u krijgt waar u recht op heeft.

Wilt u meer weten of bent u betrokken geraakt bij een ongeval dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen op 030 269 0063 of info@hardtletselschade.nl. Onze dienstverlening is geheel kosteloos. Onze juristen helpen u graag verder.

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.