Indien u betrokken raakt bij een auto-ongeluk waaraan u zelf schuld heeft, kunt u meestal uw (letsel)schade op niemand verhalen en dient u uw eigen onkosten te betalen. Als u een Schade Verzekering Inzittenden (SVI) hebt afgesloten, kunt u een beroep doen op uw verzekering voor uw geleden letselschade. Een SVI vergoedt de schade van de bestuurder en de passagiers bij een verkeersongeval. De SVI dekt uw schade indien u zelf een auto-ongeval veroorzaakt, omdat u geen voorrang verleent of u achterop uw voorligger rijdt. Naast ongevallen met een andere partij kunt u ook een beroep kunt doen op uw SVI bij eenzijdige ongevallen, bijvoorbeeld ongevallen door gladheid of een klapband.

Definitie SVI

Een SVI is een schadeverzekering voor inzittenden die een vergoeding biedt voor letselschade. Dit betekent dat zowel de bestuurder als de passagiers hun schade als gevolg van het ongeval kunnen verhalen bij de verzekering. Ongeacht of zij schuld hebben aan het ongeval.

Niet verplicht

Motorvoertuigen zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid op grond van de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen. Een SVI is daarentegen geen verplichte verzekering. Deze dient apart te worden afgesloten en er moet premie voor worden betaald. Wij adviseren u om altijd een SVI af te sluiten. Een ongeval kan snel gebeuren met de nodige gevolgen van dien.

Ook bij een beroep op uw SVI kunt u een belangenbehartiger inschakelen die uw helpt bij het verhalen van uw schade.

Conclusie

Een SVI vergoed uw schade bij onder meer eenzijdige ongevallen en ongevallen die u zelf heeft veroorzaakt. Ook bij deze ongevallen kunt u (ernstig) letsel oplopen. Het is daarom verstandig om goed verzekerd te zijn, zodat uw schade vergoed wordt.

Heeft u letselschade opgelopen bij een ongeval en wilt u ondersteuning door een ervaren letselschadejurist? Dan bent u bij Hardt Letselschade aan het juiste adres. Wij vinden het zeer belangrijk om u op een persoonlijke en praktische manier bij te staan. Wij zetten ons in om de vergoeding te vorderen die u verdient. Bent u benieuwd naar de succeskansen van uw zaak? Neem dan gerust contact met ons op voor kosteloos advies. Dit kan via ons telefoonnummer 030 269 0063 of ons contactformulier. Wij helpen u graag verder.