Verkeersongeval

Ongeval als automobilist

Een verkeersongeluk zit in een klein hoekje, iedere dag gebeuren er ongelukken op de Nederlandse wegen. Bent u betrokken geraakt bij een auto-ongeluk? Dan is de kans groot dat u letselschade heeft opgelopen. Veelvoorkomende vormen van letsel na een auto-ongeluk zijn rugklachten en nekklachten, zoals een whiplash. Maar u kunt ook psychische klachten oplopen na een auto-ongeval. Auto-ongelukken zijn verreweg de meest voorkomende gebeurtenissen in het verkeer waarbij letselschade ontstaat.

Meld mijn schade
letselschade door verkeersongeval

Verkeersongeval

Ongeval als automobilist

letselschade door verkeersongeval

Een verkeersongeluk zit in een klein hoekje, iedere dag gebeuren er ongelukken op de Nederlandse wegen. Bent u als automobilist betrokken geraakt bij een aanrijding? Dan is de kans groot dat u letselschade heeft opgelopen. Rug- nek- en whiplashklachten zijn hierbij bijvoorbeeld veelvoorkomend. Verreweg de meest voorkomende gebeurtenissen waarbij er letsel ontstaat vinden plaats in het verkeer.

Meld mijn schade

Verkeersongeval

Letselschade na een auto-ongeluk

Letsel als gevolg van een auto-ongeluk kan resulteren in fysieke ongemakken en lichamelijke schade. U kunt bijvoorbeeld gewond raken en tijdelijke pijnklachten ervaren, of u kunt blijvende klachten ondervinden na het auto-ongeluk. U kunt ook psychisch letsel oplopen. U bent na het ongeluk bijvoorbeeld angstig of u slaapt slecht.

De schadevergoeding waar u recht op heeft, kan daarom bestaan uit verschillende schadeposten. Denk bijvoorbeeld aan een vergoeding voor reiskosten naar het ziekenhuis, medische kosten of huishoudelijke hulp. Misschien bent u wel inkomsten misgelopen omdat u niet kon werken? Ook daarvoor kunt u een schadevergoeding ontvangen.

Als u letselschade heeft opgelopen na een auto-ongeluk kunt u ook nog recht hebben op smartengeld. Dit is een vergoeding voor de emotionele schade die u heeft opgelopen als gevolg van het ongeluk.

Schade verhalen

Heeft u letselschade opgelopen na een auto-ongeluk? Dan staan wij klaar om u te helpen bij het verhalen van uw schade. Samen met u kunnen we een inventarisatie maken van de schade en vervolgens een schadeclaim indienen bij de verantwoordelijke partij. Hiervoor verzamelen we bewijsmateriaal, waaronder foto’s van het ongeval, getuigenverklaringen, medische gegevens en andere relevante documenten om uw schade te onderbouwen. Indien nodig kunnen we ook een beroep doen op medisch adviseurs en andere experts. Alle nadelige gevolgen die u als gevolg van het ongeval ondervindt en die u anders niet zou hebben gehad, kunnen in aanmerking komen voor vergoeding. Het is daarom belangrijk dat u vanaf de eerste dag bijhoudt welke kosten u maakt. 

Ook als er geen duidelijk schuldige partij is, kunnen wij wellicht alsnog uw schade verhalen bij uw verzekeraar, bijvoorbeeld via een inzittenden/opzittenden- of ongevallenverzekering. 

Contact

Verkeersongeval

Soorten letsel

Dit letsel kan bestaan uit lichamelijke schade, zoals fysieke klachten of verwondingen, maar kan zich ook psychisch uiten, bijvoorbeeld door veranderingen in uw mentale gesteldheid. De schadevergoeding waar u recht op heeft kan dan ook bestaan uit verschillende schadeposten. Denk hierbij aan: vergoedingen voor reiskosten, medische kosten, huishoudhulp, of misschien heeft u door het ongeval een tijd niet kunnen werken en loopt u dus inkomsten mis. Ook kunt u nog recht hebben op smartengeld. Dit is een vergoeding voor de emotionele schade die u heeft opgelopen ten gevolge van de aanrijding.

Schade verhalen

Wij zetten onze expertise graag in om u te helpen met onder andere in het inventariseren en het verhalen van deze verschillende schadeposten bij de wederpartij, als deze aansprakelijk is. Samen met u kunnen we de schade inventariseren en een schadeclaim indienen. Hiervoor gebruiken we onder andere foto’s van het ongeval, getuigenverklaringen, medische gegevens of schakelen we medische adviseurs of andere deskundigen in. Alle kosten die u zonder het ongeval niet zou hebben gemaakt, kunnen in aanmerking komen voor vergoeding. Het is daarom belangrijk om vanaf de eerste dag bij te houden welke kosten u inmiddels gemaakt heeft.

Ook als er geen duidelijk schuldige partij is kunnen wij wellicht alsnog uw schade verhalen bij uw verzekeraar, bijvoorbeeld via een inzittenden/opzittenden- of ongevallenverzekering.

Contact

Uw mogelijkheden

Ons doel is om u zo goed mogelijk te ondersteunen door de situatie zo veel mogelijk te herstellen naar de staat waarin deze verkeerde vóór het ongeval. Onze juristen spannen zich maximaal in om ervoor te zorgen dat uw schade volledig wordt vergoed.

Wilt u meer weten of bent u betrokken geraakt bij een auto-ongeluk? Neem dan vrijblijvend en geheel kosteloos contact met ons op om uw mogelijkheden te bespreken. Dit kan via ons telefoonnummer 030 269 0063 of ons contactformulier. Wij helpen u graag verder.

Meld mijn schade

Uw mogelijkheden

Ons doel is om u zo goed mogelijk te helpen door voor u zoveel mogelijk de situatie terug te brengen naar hoe deze was vóór de aanrijding. Onze juristen doen hierbij hun uiterste best om uw schade maximaal vergoed te krijgen.

Wilt u meer weten of bent u betrokken geraakt bij een aanrijding? Neem dan vrijblijvend en geheel kosteloos contact met ons op om uw mogelijkheden te bespreken. Dit kan via ons telefoonnummer 030 269 0063 of ons contactformulier. Wij helpen u graag verder.

Meld mijn schade