Verkeersongeval

Ongeval als scooterrijder

Een verkeersongeluk zit in een klein hoekje. Iedere dag gebeuren er ongelukken met scooters op de Nederlandse wegen. Bent u met de scooter betrokken geraakt bij een aanrijding? Dan is de kans groot dat u letselschade heeft opgelopen. Als scooterbestuurder bent u extra kwetsbaar in het verkeer, waardoor de kans op ernstige letselschade groot is.

Meld mijn schade
Scooter

Verkeersongeval

Ongeval als scooterrijder

Scooter

Een verkeersongeluk zit in een klein hoekje, iedere dag gebeuren er ongelukken op de Nederlandse wegen. Bent u als scooterbestuurder betrokken geraakt bij een aanrijding? Dan is de kans groot dat u letselschade heeft opgelopen. Als scooterbestuurder bent u natuurlijk erg kwetsbaar en is de kans op (ernstige) letselschade groot.

Meld mijn schade

Verkeersongeval

Letsel na een ongeluk met de scooter

Bij een ongeluk met de scooter kunt u verschillende soorten letsel oplopen. Allereerst is er bij een scooterongeluk natuurlijk al gauw sprake van lichamelijk letsel, zoals fysieke klachten of verwondingen. Letsel kan zich ook psychisch uiten. U slaapt bijvoorbeeld slecht of bent angstig om weer op de scooter te stappen. Omdat er verschillende soorten letsel zijn, kan de schadevergoeding waar u recht op heeft bestaan uit verschillende schadeposten. U krijgt bijvoorbeeld een vergoeding voor de reiskosten naar het ziekenhuis, medische kosten, hulp in en om het huis en reparaties aan de scooter. Daarnaast kunt u na een ongeluk met de scooter ook recht hebben op smartengeld. Dat is een vergoeding voor de emotionele schade die u heeft opgelopen als gevolg van de aanrijding.

Schade verhalen

Heeft u een ongeluk gehad met de scooter en denkt u dat een ander daarvoor aansprakelijk kan worden gesteld? Wij helpen u graag met het inventariseren en het verhalen van de schade bij de tegenpartij. Samen met u kunnen we de schade inventariseren en een schadeclaim indienen. Hiervoor gebruiken we bijvoorbeeld foto’s van het ongeluk, getuigenverklaringen en medische gegevens. Soms is het nodig om een medisch adviseur of een andere deskundige in te huren.

Alle kosten die u zonder het ongeluk niet zou hebben gemaakt, kunnen in aanmerking komen voor vergoeding. Houd daarom vanaf de eerste dag bij welke kosten u allemaal maakt.

Ook als er geen duidelijk schuldige partij is, kunnen wij wellicht uw schade verhalen bij uw verzekeraar, bijvoorbeeld via een inzittenden/opzittenden- of ongevallenverzekering.

Contact

Verkeersongeval

Soorten letsel

Uw letsel na een scooterongeval kan natuurlijk bestaan uit lichamelijke schade, zoals fysieke klachten of verwondingen, maar kan zich ook psychisch uiten. Bijvoorbeeld door veranderingen in uw mentale gesteldheid. De schadevergoeding waar u recht op heeft kan dan ook bestaan uit verschillende schadeposten. Denk hierbij aan: vergoedingen voor reiskosten, medische kosten, huishoudhulp, of misschien heeft u door het ongeval een tijd niet kunnen werken en loopt u dus inkomsten mis. Ook kunt u nog recht hebben op smartengeld. Dit is een vergoeding voor de emotionele schade die u heeft opgelopen ten gevolge van de aanrijding.

Schade verhalen

Wij zetten onze expertise graag in om u te helpen met onder andere in het inventariseren en het verhalen van deze verschillende schadeposten bij de wederpartij, als deze aansprakelijk is. Samen met u kunnen we de schade inventariseren en een schadeclaim indienen. Hiervoor gebruiken we onder andere foto’s van het ongeval, getuigenverklaringen, medische gegevens of schakelen we medische adviseurs of andere deskundigen in. Alle kosten die u zonder het ongeval niet zou hebben gemaakt, kunnen in aanmerking komen voor vergoeding. Het is daarom belangrijk om vanaf de eerste dag bij te houden welke kosten u inmiddels gemaakt heeft.Ook als er geen duidelijk schuldige partij is kunnen wij wellicht alsnog uw schade verhalen bij uw verzekeraar, bijvoorbeeld via een inzittenden/opzittenden- of ongevallenverzekering.

Contact

Uw mogelijkheden

Ons doel is om u zo goed mogelijk te helpen en uw situatie zoveel mogelijk terug te brengen naar hoe deze was voor het ongeluk met de scooter. Onze juristen doen hierbij hun uiterste best om uw schade maximaal vergoed te krijgen.

Wilt u meer weten of bent u met de scooter betrokken geraakt bij een aanrijding? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op om uw mogelijkheden te bespreken. Dit kan via ons telefoonnummer 030 269 0063 of ons contactformulier. Wij helpen u graag verder.

Meld mijn schade

Uw mogelijkheden

Ons doel is om u zo goed mogelijk te helpen door voor u zoveel mogelijk de situatie terug te brengen naar hoe deze was vóór de aanrijding. Onze juristen doen hierbij hun uiterste best om uw schade maximaal vergoed te krijgen.

Wilt u meer weten of bent u betrokken geraakt bij een aanrijding? Neem dan vrijblijvend en geheel kosteloos contact met ons op om uw mogelijkheden te bespreken. Dit kan via ons telefoonnummer 030 269 0063 of ons contactformulier. Wij helpen u graag verder.

Meld mijn schade