Verreweg de meest voorkomende gebeurtenissen waarbij letselschade ontstaat vinden plaats in het verkeer. Maar wat als de persoon die het ongeval heeft veroorzaakt geen (geldig) rijbewijs heeft? Ook in dit geval kunt u een claim indienen voor de door u geleden letselschade.

Uw schadeclaim indienen bij een bestuurder zonder rijbewijs

Wij kunnen uw schadeclaim rechtstreeks indienen bij de WA-verzekeraar van de wederpartij, ook wel bekend als de verplichte autoverzekering. In het geval van aansprakelijkheid van een bestuurder zonder geldig rijbewijs zal de verzekeraar mogelijk de aan u betaalde letselschadevergoeding proberen te verhalen op deze bestuurder. Gelukkig kunt u in dergelijke situaties vaak uw schade verhalen op de verzekeraar, ongeacht of de bestuurder al dan niet in het bezit is van een geldig rijbewijs.

Aansprakelijkheid

Een veelvoorkomende misvatting is dat wanneer iemand geen rijbewijs heeft, automatisch wordt aangenomen dat het ongeval volledig aan zijn of haar schuld te wijten is. Dit is echter een onjuiste opvatting. Hoewel het klopt dat het rijden zonder rijbewijs verboden is, en dat een bestuurder zonder rijbewijs onwettig handelt, is dit feit op zichzelf niet voldoende om de volledige aansprakelijkheid aan deze bestuurder toe te schrijven. Alle omstandigheden van het geval moeten worden beoordeeld.

De redenering hierachter is dat het ontbreken van een rijbewijs niet automatisch betekent dat de rijvaardigheid ontbreekt. Bij een ongeval met een wederpartij zonder rijbewijs moet daarom altijd gekeken worden naar de specifieke situatie rond het ongeval. Wij zijn er om u te helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.

Uw mogelijkheden

Wij zetten onze expertise graag in om u hiermee te helpen. Ons doel is om u zo goed mogelijk te helpen door voor u zoveel mogelijk de situatie terug te brengen naar hoe deze was vóór de aanrijding. Onze letselschadejuristen doen hierbij hun uiterste best om uw schade maximaal vergoed te krijgen.

Wilt u meer weten of bent u betrokken geraakt bij een ongeval (waarbij één van de partijen geen rijbewijs had of kent u iemand die een soortgelijk ongeval heeft meegemaakt)? Neem dan vrijblijvend en geheel gratis contact met ons op om uw mogelijkheden te bespreken. U bent bij Hardt Letselschade aan het juiste adres. Wij vinden het zeer belangrijk om u op een persoonlijke en praktische manier bij te staan. Wij regelen graag uw schade en doen dit geheel kosteloos. Bent u benieuwd naar de succeskansen van uw zaak? Neem dan gerust contact met ons op voor kosteloos advies. Dit kan via ons telefoonnummer 030 269 0063 of ons contactformulier. Wij helpen u graag verder.